• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
TV Duysel

Tennisvereniging Duysel is een kleine maar gezellige vereniging. De vereniging is opgericht in 1978 en ze telt op dit moment ca. 180 leden, waarvan ongeveer 30 jeugdleden. Met 3 verlichte SmashCourt banen en een knus paviljoen zijn wij gelegen aan de rand van Duizel (gemeente Eersel). Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers wordt de club al meer dan 40 jaar draaiende gehouden. Dit alles in een informele sfeer.


Beste leden.

Hieronder een update van de maatregelen met betrekking tot het versoepelen van de maatregelen wat het tennissen betreft. Hieronder kun je het bericht lezen welke wij van de KNLTB op woensdag 20 mei hebben gekregen en hebben in overleg met de gemeente Eersel vandaag toestemming gekregen om dit op deze wijze te gaan doen.

Dubbelen mag weer; terras en clubhuis blijven nog gesloten

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennisl versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis en padel is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen.

Vanaf 11 mei mogen jeugd en volwassenen weer de baan op. We horen veel enthousiaste geluiden, fijn dat we weer mogen tennissen. We zien gelukkig dat verenigingen en spelers goed met de richtlijnen omgaan, het online baan reserveren wordt gewoon en we houden 1.5 meter afstand op het park en de baan. Complimenten en dank aan iedereen!

Het gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden is belangrijk, zodat de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen.

Dubbelen mag

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. Verenigingen kunnen dit aan hun leden communiceren nadat ze deze versoepeling hebben afgestemd met de gemeente. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygi├źnemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Terras gesloten

Premier Mark Rutte liet dinsdag tijdens de persconferentie weten dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de maatregelen voor de horeca door kunnen gaan. Restaurants en caf├ęs mogen onder voorwaarden per 1 juni weer deels open. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven, zo luiden de regels van de overheid nu. We zijn hier uiteraard teleurgesteld over, vooral omdat de logica waarom de horeca in de sport zou moeten wachten ontbreekt.

Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over de vraag of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen, dat geeft perspectief. De KNLTB bepaalt dit uiteindelijk niet, we moeten hierbij de maatregelen zoals vastgesteld door de overheid volgen. We zijn dagelijks in contact met NOC*NSF en de ministeries en doen er alles aan om terras en clubhuis op onze verenigingen eerder open te krijgen.

Punt van aandacht.

Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen en deze te nuttigen op het terras van onze vereniging.

Met vriendelijke groet en veel dubbel plezier.

Namens het bestuur

Update KNLTB inzake coronavirus.

Voorjaarscompetitie KNLTB 2020 wordt KNLTB competitie 2020
Info voor de KNLTB competitie 2020; speeldata + aanbod + indeling


PADEL BIJ ERESLOCH

Leden van tv Duysel kunnen ook gebruik maken van de padelbanen bij Eresloch. De info over het hoe en wat is te vinden op de website van tv Eresloch.

(Als lid van tv Dusyel betaal je niet de vermelde 20euro voor het huren van de padelbaan maar de speciale prijs van 12euro)


Jeugdkalender

De Jeugkalender voor 2020 staat online. Klik hier om te kijken wanneer er activiteiten gepland staan.


Info Smashcourt
Soms ontstaat er nog wel eens verwarring wanneer de banen wel bespeelbaar zijn en wanneer niet. Wanneer moeten we wel de banen slepen en wanneer niet?Klik hier om enkele richtlijnen te bekijken.
 

 
<<  Augustus 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
2223
242526272930
31      
glaifa
plus vanham