• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws
Nieuws

Alaaf

TV Duysel "Hofleverancier" Carnavalsseizoen 2018.

Na afgelopen zaterdag is het wel duidelijk dat enkele leden van TV Duysel komend seizoen voorop zullen lopen in de polonaise.
Maar liefst 4 leden zijn "gestrikt" om het tennisracket die dagen te verruilen voor een scepter, sleutel, of wat dan ook (pilske....).

Het dorpsprinsenpaar van Eersel zijn dit jaar Eric Lavrijsen met zijn vrouw Angela. Eric is al weer enkele jaren lid van tv Duysel en tennist in het zaterdagteam van Heren 2.

Het ouderenprinsenpaar van Eersel zijn dit jaar Jan Theuws met zijn vrouw Leny. Beide zijn al jaren in Duizel op de banen te vinden en in verschillende hoedanigheden
buiten de baan.

Tenslotte is daar nog adjudant Flap van het Koffiegat (Westerhoven); Martijn van Son. Dit feestnummer tennist net als Eric in het zaterdagteam van Heren 2.


Wie weet wordt er na komend weekend nog iemand aan dit rijtje toegevoegd als de Dorpsprins van Duizel bekend wordt gemaakt......

Allen in ieder geval alvast heel veel plezier en mooie momenten gewenst de komende maanden!!

wp5fa236c3_06

Even voorstellen: Dorpsprins Eric d’n Urste & Prinses Angela

“Hé, hedde het al gehurd?”
“Nee, wa…?”
“Dè wij Prins en Prinses worden bij de Buurlanders!”
“Oh, wa schôn!”

Zo waren we een aantal jaren geleden te horen in de Buurtgatse Optocht. Niet in de gaten hebbende dat dit ooit echt zou gaan gebeuren. En nu is het dan zover. Na de vraag “Willen jullie Prins en Prinses worden dit jaar?” was het antwoord al snel: “Ja, we goan er vûr!” Weten jullie ook meteen waar de slogan vandaan komt. Voor degene die ons een beetje kent, is ie ons op het lijf geschreven. We pakken veel dingen aan en zijn graag bezig. Dit is dan ook terug te zien in onze al dan niet gedeelde hobby’s: tennissen, mountainbiken, hardlopen, zaalvoetballen, training geven, wandelen, buurtvereniging, Carnaval, hapje eten, glaasje drinken… We goan er vûr en zien wel hoe het gaat lopen.

Prins Eric d’n Urste
Oh ja, voor ik het vergeet… Ik ben Eric Lavrijsen (47), geboren en getogen in Eersel, werkzaam bij CBRE als internationaal Property Manager en dan iets in datacenters (voor meer info: zie steek met veer). Nadat ik Angela heb leren kennen hebben we zeven jaar in Veldhoven gewoond. Toen de kinderen wat groter werden en het huis ons te klein leek, zijn we op zoek gegaan naar een ander stekje. Met een beetje sturing heb ik mijn gezin zover gekregen om toch weer terug te keren naar mijn geboortedorp. Alhoewel Angela hier in het begin wel erg aan moest wennen. Ze reed dan ook nog vaak op en neer naar Veldhoven, zelfs om boodschappen te doen. Dat ons-kent-ons-gevoel en ‘dun dieje van dun dieje’, nee, dat was ze niet gewend. Maar na elf jaar is het toch echt allemaal goed gekomen.

Prinses Angela
Ik ben Angela Lavrijsen-Weijers (47). Ja, die van de Aquila, die van… Ach ge wit wel. Ik ben dus geboren in Veldhoven en heb daar tot elf jaar terug gewoond. Ik had het er prima naar mijn zin. Nu zou ik niet meer terug willen. Ondertussen ben ik gewend geraakt aan het dorpse en zie vele voordelen. Het gemoedelijke, de sfeer, de terrasjes. En ja, zelfs aan het ons-kent-ons-gevoel ben ik gewend geraakt. Eersel is een prachtig dorp waar we ontzettend trots op mogen zijn. Om het even bij de Carnaval te houden… Wat is er nu mooier om in je eigen dorp met elkaar een groot feestje te bouwen? Vijf dagen lang is alles tot in de puntjes georganiseerd. En niet alleen die vijf dagen. Carnaval is meer dan vijf dagen knallen. Al de voorbereidingen door een relatief klein clubje mensen dat er elk jaar in slaagt de mensen te prikkelen om van die bank af te komen en gezellig te proosten, te genieten en even los te komen van de dagelijkse sleur. In één woord: GEWELDIG! Al deze kleine mooie dingen hebben er voor gezorgd dat ik nu alleen nog maar door Veldhoven fiets om zo op mijn werk in Eindhoven te komen. Daar werk ik al 25 jaar in de apotheek als apothekersassistente. Maar met de Carnaval ben ik vrij, dus die kater moet je echt zelf oplossen. We hebben samen twee kinderen, twee meiden, Jaimy van vijftien jaar en Romy van veertien jaar en een hele lieve, trouwe viervoeter, Kensey genaamd.

Samen goan we er vûr en we hopen jullie dan ook vaak te mogen begroeten tijdens Carnaval 2018, maar ook bij de dagen vûraf!

Alaaf,
Prins Eric en Prinses Angela


wp47dba573_06

Even voorstellen: Ouderenprins Jan d’n Derde & Prinses Leny

EERSEL – Jan Theuws is in 1951 geboren in Bergeijk ‘t Loo. Na zijn studie is hij gaan werken bij De Grenswisselkantoren (GWK) in achtereenvolgens Bergeijk (1969-1972), Eindhoven (1972-1982) en Venlo (1982-2004). Aangezien er door de komst van de euro een grote reorganisatie plaatsvond, is hij overgestapt naar Lamers & Van de Wijdeven in Hapert en heeft daar tot 2011 op de afdeling Hypotheken gewerkt. Leny Theuws-Prinsen is in 1954 geboren in Eindhoven. Zij heeft ook bij de GWK-vestiging in Eindhoven gewerkt (1973-1979), in Venlo bij de ABN AMRO Bank (1996-1998) en bij de Bruna in Eersel (2005-2008).

Na eerst een jaar samengewerkt te hebben, kregen ze in 1974 verkering op een personeelsfeestje van De Grenswisselkantoren. Dat heeft geleid tot een huwelijk in 1976. Een echt ‘bankstel’ dus. Vanaf hun huwelijksdag hebben ze in Bergeijk en Venlo/Blerick gewoond en sinds 2000 wonen ze in Eersel. Jan en Leny hebben twee kinderen: Brenda, getrouwd met Arnoud, en Anika, getrouwd met Dennis. Daarnaast hebben ze drie kleinkinderen: Julie (5), Jesper (2) en Marlou (1), waarvan de laatste geboren is tijdens Carnaval 2016. De hobby’s van het paar zijn oppassen, tennissen, fietsen en eropuit gaan met de caravan. Verder doen ze vrijwilligerswerk. Jan is tot 2017 actief geweest in de technische commissie en het bestuur van tennisvereniging Duysel en sinds 2012 lid van de coördinatiegroep van bruin café ‘t Stökske. Leny was als vrijwilligster peuterleidster bij Klein Duimpje in Blerick (1985-1989) en informatrice bij de VVV in Bladel (2003-2005). Sinds 2010 is ze gastvrouw in ontmoetingscentrum De Eikenburg.

Bron: website CV De Buurlanders


23471969_1498706350183361_6568601622805293483_n

En daar is ie dan, de prins van koffiegat 2017-2018
Prins AD-viseur! (Ad van Hirsel) met adjudant Flap (Martijn van Son)en Hertog Jan (Jan bruininkx), vorst Eric
Martijn van Son, hier op de foto in het midden met rode steek.

Bron: website CV de Koffieleuters

Laatst aangepast op woensdag 15 november 2017 15:40
 

Videobeelden

In de archieven zijn nog videobeelden opgedoken van de plaatsing van de huidige
lichtmasten in 1995.

Klik hier voor de voorbereidende werkzaamheden en  hier voor de ingebruikname.

 

 

Laatst aangepast op donderdag 06 april 2017 12:32